.

SAJTÓKÖZLEMÉNY



A Magyarfalusi Napok megszervezése elsősorban ennek a legkeletibb moldvai településnek a lakóinak köszönhető, mert megértették, hogy az erős asszimilációs folyamatokat meg lehet fékezni és ősi magyar hagyományokból ily módon át lehet adni a következő generációknak.
A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatása is nagy lendületet adott az ünnepség lebonyolításában.

A július 25-27. között megrendezett programon jelen volt a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) képviselője, Busur-Siklódi Botond és Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere.

Megalapításra került a Magyarfaluért díj, melyet idén Bogdán Gatu Klára kapta meg, a falu hagyományai megőrzésének érdekében.

A rendezvényen képviseltették magukat, illetve hozzájárultak az ünnepség sikeréhez a Forrófalvi Főnix Egyesület, a Külsőrekecsényért Egyesült , Karosi Turul Hagyományőrző Íjász Egyesület és a Gajcsánai Keresel Táncegyüttes. A zenét Hodorg András, Gatu Gheorghe, Antal Vajda János és a szolgálta.

A három napos rendezvényen a gyereke és a felnőttek egyaránt ki tudtak kapcsolódni, részt venni a programokon. Megrendezésére került egy futóverseny, futball mérkőzés, Ki mi tud? ének-, tánc- és mesemondó verseny.




Forrófalvi Főnix Egyesület, Bogdán Tibor szervező

Magyarfalu, 2014. szeptember


Nincsenek megjegyzések: